大來卡已經消失左?

收藏 已收藏
會員主題
Hope Liam shay ( 普通卡會員 )
於2017年03月05日 08:52 PM發表
聽講話在加國大來是很首歡迎的
想問返各位Ching 香港是否已經見不到大來卡?

要如何申請?

因為我覺得有合當地卡好重要
特別之前在荷蘭用信用卡買火車飛機 人地要密碼

一堆Visa master 無論輸入咩都沒有用。。。?

最後要人渣車借散紙俾我買飛。。
(非Amsterdam 的站附近根本見不到人
特別系反工時間)
Hope Liam shay (普通卡會員)
於2017年03月05日 08:54 PM發表

Sorry 系賣車飛的machine

EH1 (金卡會員)
於2017年03月05日 09:00 PM發表
PAUL WH (普通卡會員)
於2017年03月05日 09:23 PM發表

Citibank網頁上已經沒有大來信用証的申請了.

EH1 (金卡會員)
於2017年03月05日 09:27 PM發表
PAUL WH於2017年03月05日 09:23 PM發表

Citibank網頁上已經沒有大來信用証的申請了.

Joe Chan (金卡會員)
於2017年03月05日 09:50 PM發表

Hope Liam shay 於2017-03-05 20:52:22發表

要如何申請?

特別系反工時間)

你聽邊個講?
完全唔覺大來加拿大有幾流通

丹尼爾 (黑卡會員)
於2017年03月05日 09:58 PM發表

依家唔收新申請架啦......

PAUL WH (普通卡會員)
於2017年03月05日 10:15 PM發表

慶幸係九十年代中最常賣電視廣告時候, 曾經擁有過大來信用証.

Kolpia (無卡會員)
於2017年03月05日 10:56 PM發表

still using once or twice a year , mostly on internet or buying ticket

於2017年03月05日 11:35 PM發表

citi不收新申請 。。。

c9-killer (金卡會員)
於2017年03月06日 08:44 AM發表

Hope Liam shay 於2017-03-05 20:52:22發表

要如何申請?

特別系反工時間)

你時運高吧,怎麼會非Amsterdam 就無人?還是你的意思是小鎮無人?Amsterdam以外荷蘭還有幾個人來人往的大城市

EH1 (金卡會員)
於2017年03月06日 09:18 AM發表

咁香港鋪頭收唔收大來?

jokelib (白金卡會員)
於2017年03月06日 09:28 AM發表

EH1於2017年03月06日 09:18 AM發表

咁香港鋪頭收唔收大來?

Sogo, APITA

其他已經好少會收

hkicarus (金卡會員)
於2017年03月06日 09:48 AM發表

其實張卡有何吸引同優惠之處?

domon (無卡會員)
於2017年03月06日 12:43 PM發表

要如何申請?

特別系反工時間)

Joe Chan於2017年03月05日 09:50 PM發表

你聽邊個講?
完全唔覺大來加拿大有幾流通

你見識少,大來卡喺日本的而且確係威過哂炸 Visa 與 Master card, 搏得豔羨目光.

於2017年03月06日 12:48 PM發表

PAUL WH於2017年03月05日 10:15 PM發表

慶幸係九十年代中最常賣電視廣告時候, 曾經擁有過大來信用証.

所以廿幾來,到現在可能一年去日本只使用兩三次,但打死都唔會 cut 卡.

Alan Koon (普通卡會員)
於2017年03月06日 11:22 PM發表

hkicarus於2017年03月06日 09:48 AM發表

家人以前有

信用額批得高同住酒店有優惠,但係好難入。。因為要求極高 (90年代)

唔係做高級行政人員,銀行/都好難出到呢張卡broken heart

但係好多地方都開始唔收..因為好少人用同商戶收續費貴

於2017年03月07日 12:26 PM發表

hkicarus於2017年03月06日 09:48 AM發表

Alan Koon於2017年03月06日 11:22 PM發表

家人以前有

信用額批得高同住酒店有優惠,但係好難入。。因為要求極高 (90年代)

唔係做高級行政人員,銀行/都好難出到呢張卡broken heart

但係好多地方都開始唔收..因為好少人用同商戶收續費貴

點解日本碌大來卡人哋會對你另眼相看,因為一向以來就算中小企的老闆和大公司的行政人員都休想會申請得到.

直頭勁過哂美國運通白金細頭卡,從日本所收取 card holder 的年費額便得知.

ktam01 (無卡會員)
於2017年03月07日 03:34 PM發表

灣仔波士頓餐廳都收大來信用証,唔收AE,問你死未?

於2017年03月07日 03:37 PM發表

波士頓餐廳?系邊嘎?

於2017年03月07日 04:40 PM發表

ktam01於2017年03月07日 03:34 PM發表

灣仔波士頓餐廳都收大來信用証,唔收AE,問你死未?

老字號修頓波記,我想以比個獎表掦佢.

於2017年03月07日 04:47 PM發表

我記得十年八年前,如果你成年連一次diners 卡都無用過. citi bank 會寄封信比你,叫你幫幫忙 30日之內任何銀碼都可以at lease 碌一次張卡,攞錢又好消費又好.

不過呢幾年又無咗呢樣嘢.

EH1 (金卡會員)
於2017年03月07日 04:50 PM發表

以前citi diner幾多年薪申請

於2017年03月07日 05:09 PM發表

唔記得囉.不過以前不嬲同AE 一樣大來不預設 limit,係簽帳卡型式個個月要找清數.不過十幾年前開始佢哋有一個踐底金額給每張卡例如,如果有三萬銀額即係任何累積卡數未達到三萬的話可以連mininum pay 都唔使比.直至到超過咗三萬以上那時只需要比 over 咗嗰浸銀碼. 當然累積喺度嘅卡數係要計息啦.

於2017年03月07日 05:09 PM發表

打去Cs話已經不接受新申請。。。?

於2017年03月07日 05:19 PM發表
Hope Liam shay 於2017年03月07日 05:09 PM發表

打去Cs話已經不接受新申請。。。?

我 25 年啦,應該有特別獎賞啦.

發表回覆