匯豐奬賞錢總結

收藏 已收藏
會員主題
Newplayer ( 金卡會員 )
於2016年02月29日 11:53 AM發表

最紅網上/海外 (11/6入賬, 11/9入賬, 13/12入賬, 19/3入賬)

(Stage 1-3)(Stage 4-6)(Stage 7-9)(Stage 10-12)

逢網上/海外簽賬, 額外 5倍分, 最多每階段回贈 RC$300

一拍即賞 (已到賬, 31/1 入賬)

1/9/2018 - 31/10/2018

累積本地簽 $8000 拍卡拍電話回 5%, 最多回贈 RC$400

特選簽賬 (已到賬, 24/1 入賬)

每月達標, 餐飲回 8%, 最多 RC$300+RC$300

賞食賞飛 (已到賬, 26/2 入賬)

1/9/2018 - 30/11/2018

銀聯單一簽$500, 台灣回 %5, 最多 RC$250, 本地食肆回 3% 最多 RC$150

最紅 Sogo (4月尾郵寄)

1/11/2018 - 1/1/2019

每累積 $2000 回 $150, 最多 $150 X 5次

最紅萬寧 ( 已到賬, 15/3 入賬 )

1/11/2018 - 31/12/2018

單一簽 $500 或以上, 累積 $1000 回%5, 五六日額外 3%, 手機額外 2%, 最多回贈RC$300+RC$180+RC$100

最紅 Master (5月尾郵寄)

8/11/2018 - 7/1/2019

單一簽 $500 或以上, 累積 $10000 回 $500 連根拔, 累積 $25000 額外  $1000 Wellcome

特選網上交稅 A / B(Visa) / C (3月尾入賬)

1/11/2018 - 28/2/2019

A 每月超出目標額, 超出額回 2%, 最多回 RC$ 200, 全期回贈 RC$200+RC$200+RC$200+RC$200

B(Visa) 每月超出目標額, 超出額回 2%, 最多回 RC$ 300, 全期回贈 RC$300+RC$300+RC$300+RC$300

C 19/11-28/2 累積簽 $5000, 交稅回 0.8%/0.4%, 最多回 RC$ 400

最紅百老匯 (5月尾入賬)

1/12/2018 - 28/2/2019

單一簽 $500 或以上, 累積 $5000 回 RC$ 6%, 手機額外 2%, 最多回贈RC$600+RC$100

最紅冬日 (6月尾入賬)(萬寧, 百老匯, Sogo 唔計)

1/12/2018 - 17/2/2019

單一簽 $500 或以上, 累積 $8000 回 RC$ 5%, 餐飲 Visa 額外 5%, 最多回贈RC$400+RC$400, 累積 $38000 額外 RC$400

最紅萬寧 (5月尾入賬)

1/1/2019 - 28/2/2019

單一簽 $500 或以上, 累積 $1000 回%5, 五六日額外 3%, 手機額外 4%, 最多回贈RC$300+RC$180+RC$200

最紅網上/海外 (6月尾入賬, 9月尾入賬, 12月尾入賬, 3月尾入賬)

(Stage 1-3)(Stage 4-6)(Stage 7-9)(Stage 10-12)

逢網上/海外簽賬, 額外 5倍分, 最多每階段回贈 RC$300

卓越海外, 額外 5倍分, 最多每階段回贈 RC$300

最紅豐澤 (7月尾入賬)

1/3/2019 - 30/4/2019

單一簽名 $3000 回 RC$180, 單一簽名 $6500 回 RC$400, 最多回贈RC$400

一拍即賞 (7月尾入賬)(國泰, 豐澤唔計)

1/3/2019 - 30/4/2019

累積 $8000, 拍卡拍電話回5%, 最多回贈RC$400

特選簽賬 (8月尾入賬)

1/3/2019 - 31/5/2019

當月中個人目標簽賬, 網上/海外回2.4%, 最多回 RC$200+RC$200+RC$200

Raymond Woo (無卡會員)
於2019年01月31日 09:41 AM發表
Ippudo於2019年01月31日 09:28 AM發表

收到400rc , mobile payment?

Yes,已派彩

ricky仔仔 (普通卡會員)
於2019年01月31日 10:34 AM發表
cardholder於2019年01月29日 10:23 PM發表

衛訊 $550 已回

jhfafjk於2019年01月29日 11:57 PM發表

一直check reward+ 都冇 原來係直接回贈落張statement

Ryan Chan於2019年01月30日 09:05 AM發表

一拍即賞 (1月尾入賬)
累積本地簽 $8000 拍卡拍電話回 5%, 最多回贈 RC$400

大家收到未?

ricky仔仔於2019年01月30日 09:21 AM發表

大家都未收到, 可能一陣或者明天吧.

其實過左期, 又或者好多人出左而自己未出, 先問都未遲.

jhfafjk於2019年01月31日 09:26 AM發表

今日多咗400RC 唔知係唔係8000個推廣

係, 我都收到了.

Eric Chan (無卡會員)
於2019年01月31日 02:38 PM發表
Matthew1991314於2019年01月31日 12:18 AM發表

岩岩發現HKTV mall返單無額外5x賞家居
打上去CS話HKTV係今年新增商戶可能系統問題會跟進同補返d分,有碌HKTV既要留意下

我有計額外賞家居喎,我都奇怪簽呢張單點會額外多21個RC,原來今年HKTV mall 係計賞家居的,你唔講我都唔知

Matthew1991314 (無卡會員)
於2019年02月02日 06:42 PM發表
Matthew1991314於2019年01月31日 12:18 AM發表

打上去CS話HKTV係今年新增商戶可能系統問題會跟進同補返d分,有碌HKTV既要留意下

Eric Chan於2019年01月31日 02:38 PM發表

我有計額外賞家居喎,我都奇怪簽呢張單點會額外多21個RC,原來今年HKTV mall 係計賞家居的,你唔講我都唔知

你係用網頁版定用app買野?我用網頁版
試過PK同屈人寺自助機又係無計賞家居
尋日已補返RC,計落去others度

Eric Chan (無卡會員)
於2019年02月02日 08:05 PM發表

Eric Chan於2019年01月31日 02:38 PM發表

我用app 20190202200433_5c5587519cd5c.jpg

William Ho (無卡會員)
於2019年03月04日 07:36 PM發表

收到400 惠康
想問下大家知唔知點解?🙏

MODRIC (普通卡會員)
於2019年03月04日 07:42 PM發表
William Ho於2019年03月04日 07:36 PM發表

收到400 惠康
想問下大家知唔知點解?🙏

開戶口迎新?

csling (普通卡會員)
於2019年03月15日 10:16 AM發表

最紅萬寧 (3月尾入賬) 580RC 已入

primavez (普通卡會員)
於2019年03月15日 11:16 AM發表

題外話: 恆生有樣野好, 起碼個cash dollar 係即時update, 唔洗下下等出單先有得對

Kitty Lock (普通卡會員)
於2019年03月15日 11:44 AM發表
csling於2019年03月15日 10:16 AM發表

最紅萬寧 (3月尾入賬) 580RC 已入

Received too

於2019年03月15日 01:17 PM發表
primavez於2019年03月15日 11:16 AM發表

題外話: 恆生有樣野好, 起碼個cash dollar 係即時update, 唔洗下下等出單先有得對

恒生我唔知因為自己冇用, 個人覺得呢方面做得最好係渣打, 回贈細分埋每日回幾多, 一目了然. HSBC同建行都叫貼市, 基本上佢一記賬就即時update個分, 但只有一個總分. 要渣O岩唔O岩, 先決條件要自己有個base分先.

VMAE (普通卡會員)
於2019年03月15日 01:38 PM發表

建議HSBC在銀碼加*@%# 等等符號以識別合資格最紅自主交易!

auroral (普通卡會員)
於2019年03月15日 01:52 PM發表
primavez於2019年03月15日 11:16 AM發表

ricky仔仔於2019年03月15日 01:17 PM發表

恒生我唔知因為自己冇用, 個人覺得呢方面做得最好係渣打, 回贈細分埋每日回幾多, 一目了然. HSBC同建行都叫貼市, 基本上佢一記賬就即時update個分, 但只有一個總分. 要渣O岩唔O岩, 先決條件要自己有個base分先.

恒生有transaction 睇返邊日入

Ippudo (普通卡會員)
於2019年03月16日 05:08 PM發表

應該收到2018年尾mannings 推廣的回贈了

csling (普通卡會員)
於2019年03月19日 10:17 AM發表

最紅網上/海外 (階段4 (1/10-31/12/2018), 已入賬)

訂酒店取消左都照比分我mail

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年03月19日 05:05 PM發表

師兄師太們點得嚟咁多promotion? 小弟得100 RC......

Ippudo (普通卡會員)
於2019年03月19日 05:28 PM發表

online/ overseas 4Q18 都收到

Kitty Lock (普通卡會員)
於2019年03月20日 04:50 PM發表
Ippudo於2019年03月19日 05:28 PM發表

Yeao. Received.

Hawking (金卡會員)
於2019年03月20日 05:34 PM發表
Ippudo於2019年03月19日 05:28 PM發表

online/ overseas 4Q18 都收到  (x2)laugh

MW (無卡會員)
於2019年03月20日 07:57 PM發表

大家點樣記得有冇入 我又唔會每日記低個balance, 好難知佢有冇入d bonus.... 佢如果學恒生整個RC 進出就好啦。。。

Kit Kwok (普通卡會員)
於2019年03月20日 08:26 PM發表

每月月結單有講該入出番咩推廣既額外獎賞錢同入幾多錢, 但有無入少到真係靠你自己

於2019年03月20日 10:15 PM發表
MW於2019年03月20日 07:57 PM發表

大家點樣記得有冇入 我又唔會每日記低個balance, 好難知佢有冇入d bonus.... 佢如果學恒生整個RC 進出就好啦。。。

我每個月, 例如20號, 上網copy交易去excel, 對O岩所有交易計個總額就找數. 之後每單乘返回贈率, 例如中最紅5X+VS 3.6%, 中其他最紅1.6%, 其他0.4%, 加上當月既推廣回贈(靠呢度C兄提), 減去自己用左幾多RC去SETTLE, 加返上月bal, 就得知宜家bal, 一上REWARD+ check就知O岩唔O岩數. 呢個方法通常都check到O岩數, 就算唔係exactly都好接近(可能個別交易入錯回贈率), 最後mark低Reward+個數, 作下個月個base.

Yoshikisan (普通卡會員)
於2019年03月21日 01:03 PM發表
MW於2019年03月20日 07:57 PM發表

其實都要靠自己勤力記低,我自己每次簽完單,如果之後會有bonus的,都會立即在iphone Notes裡面分門別類記錄低,方便將來對數,係煩d,但每次都係用你十秒八秒。

另外我會用awardwallet記低每張信用卡積分balance,隔幾日或一星期update一次,可以入埋到期日,一目了然。

發表回覆