收銀聯quickpass同AE expresspay商戶[3月29更新]

收藏 已收藏
會員主題
uncle sam ( 金卡會員 )
於2016年02月07日 04:51 PM發表

銀聯quickpass

7-11 (恒生收單)

萬寧(恒生收單), 自助機除外

惠康(恒生收單)

鴻福堂(恒生收單)

華潤超市(中銀收單)

Sogo百貨(只限中銀收單)

Vango便利店(中銀收單) (資料由Carol Wong提供)

日本城(恒生收單)

優品360 (恒生收單)

H&M (恒生收單)

誠品 (中銀收單)

KFC(恒生收單)

大新超市(恒生收單)

百佳及百佳旗下超市品牌(DBS收單)

大棧(中銀收單)

AE expresspay
Apita (中銀收單)

U購 (中銀收單)

一田(恒生收單) (資料由dogdog002提供)

Shibuya 109        (資料由Dennis C F Chan提供)

豐澤(星展收單)

快圖美(Citibank收單)

元気壽司(恒生收單) (資料由風人提供)

AEON (Global Payments收單)

千色店(資料由s0783522提供)

CD warehouse(資料由mamk1222提供)

MUJI(無印良品)(恒生收單) (資料由poppop提供)

Starbucks (恒生收單) (資料由poppop提供)

Pacific Coffee (恒生收單) (資料由poppop提供)

誠品 (中銀收單)(資料由s0783522提供)

Maxim's Hong Kong Day (美心「香港地」) (恒生收單)(資料由Hawking提供)

大新超市(自改用恒生收單後已不接收AE expresspay)

Uniqlo (恒生收單)

百佳及百佳旗下超市品牌(DBS收單)

Aeon (Global Payments收單)

GU (恒生收單)

如有不足, 請幫手補上

uncle sam (金卡會員)
於2016年04月30日 04:28 PM發表
請大家幫手update下
風喉王 (禁止發言)
於2016年04月30日 04:32 PM發表
引用:uncle sam  2016-04-30 16:28:40
請大家幫手update下
好有用的資訊thx
老納 (金卡會員)
於2016年04月30日 04:33 PM發表
Pacific coffee support 嗎?
to3802 (金卡會員)
於2016年04月30日 04:40 PM發表
百老匯院線有ae,獨立的可能係佢ae自己收。
和亭收ae,東亞收
Ippudo (普通卡會員)
於2016年04月30日 04:47 PM發表
AE expresspay 有冇推廣....
風人 (無卡會員)
於2016年04月30日 05:26 PM發表
AE expresspay : 係太古尖沙咀誠品店用過 , 無問題 !
w__w (金卡會員)
於2016年04月30日 11:28 PM發表

謝謝提供資訊,宜家先知有支持quickpass

我早幾日去日本城買野俾錢時見到部印有quickpass機,跟住同職員講話用quickpass俾錢、仲指住部機,個職員唔知我講咩,最後囉我張卡去碌機,仲問我張卡有沒密碼????

to3802 (金卡會員)
於2016年05月01日 02:27 AM發表
引用:w__w  2016-04-30 23:28:19

我早幾日去日本城買野俾錢時見到部印有quickpass機,跟住同職員講話用quickpass俾錢、仲指住部機,個職員唔知我講咩,最後囉我張卡去碌機,仲問我張卡有沒密碼????

日本城個QUICKPASS 係唔知點用的。

之前個職員知我講乜,佢同我試過,但佢話一揀銀聯部機就要求插卡,入唔到銀碼,叫我試拍卡有無反應。

個感應器只出現CUP,拍落去係無反應。事敗。

不過到目前為止,聽返來好似 QUICKPASS 即使用到都係ONLINE 交易,同埋要簽名或入密碼,基本上可以無視。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2016年05月01日 10:53 AM發表
引用:to3802  2016-05-01 02:27:34
引用:w__w  2016-04-30 23:28:19

日本城個QUICKPASS 係唔知點用的。

之前個職員知我講乜,佢同我試過,但佢話一揀銀聯部機就要求插卡,入唔到銀碼,叫我試拍卡有無反應。

個感應器只出現CUP,拍落去係無反應。事敗。

不過到目前為止,聽返來好似 QUICKPASS 即使用到都係ONLINE 交易,同埋要簽名或入密碼,基本上可以無視。

我一世人只用過一次 Quickpass,在莎莎,至少香港發出的卡唔駛入密碼或簽名
風人 (無卡會員)
於2016年05月02日 02:58 PM發表
引用:uncle sam  2016-02-07 16:51:02

銀聯quickpass

7-11 (恒生收單)

萬寧(恒生收單)

惠康(部分)(恒生收單)

鴻福堂(恒生收單)

華潤超市(中銀收單)

Vango便利店(中銀收單) (資料由Carol Wong提供)

日本城(恒生收單)

H&M (恒生收單)

U購 (中銀收單)

Shibuya 109        (資料由Dennis C F Chan提供)

豐澤(星展收單)

如有不足, 請幫手補上

AE expresspay : 元気壽司也可用 , 是用恆生機 , 貼了 AE logo !

s0783522 (無卡會員)
於2016年07月08日 07:03 AM發表
引用:uncle sam  2016-02-07 16:51:02

銀聯quickpass

7-11 (恒生收單)

萬寧(恒生收單)

鴻福堂(恒生收單)

華潤超市(中銀收單)

日本城(恒生收單)

H&M (恒生收單)

U購 (中銀收單)

豐澤(星展收單)

如有不足, 請幫手補上

千色官網話收。
http://www.citistore.com.hk/service/
mamk1222 (無卡會員)
於2016年07月08日 09:46 AM發表
CD warehouse收ae expresspay
235 (普通卡會員)
於2016年07月08日 10:18 AM發表
有咩銀聯卡支援quick pass?
mamk1222 (無卡會員)
於2016年07月08日 01:47 PM發表
引用:235  2016-07-08 10:18:08
ICBC銀聯雙幤
uncle sam (金卡會員)
於2016年07月10日 11:34 PM發表
 中銀good day
於2016年07月16日 12:52 PM發表

銀聯quickpass

7-11 (恒生收單)

萬寧(恒生收單)

鴻福堂(恒生收單)

華潤超市(中銀收單)

日本城(恒生收單)

H&M (恒生收單)

U購 (中銀收單)

豐澤(星展收單)

如有不足, 請幫手補上

聖安娜餅屋貼咗了美國運通ExpressPay標誌,但我未能成功以美國運通ExpressPay交易囉!
Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2016年07月16日 12:57 PM發表
引用:s0783522  2016-07-16 12:52:34

銀聯quickpass

7-11 (恒生收單)

萬寧(恒生收單)

鴻福堂(恒生收單)

華潤超市(中銀收單)

日本城(恒生收單)

H&M (恒生收單)

U購 (中銀收單)

豐澤(星展收單)

如有不足, 請幫手補上

聖安娜餅屋貼咗了美國運通ExpressPay標誌,但我未能成功以美國運通ExpressPay交易囉!
 佢本身 Mastercard contactless 都搞到亂晒龍
於2016年07月16日 04:48 PM發表
引用:Dennis C F Chan  2016-07-16 12:57:38
引用:s0783522  2016-07-16 12:52:34

銀聯quickpass

7-11 (恒生收單)

萬寧(恒生收單)

鴻福堂(恒生收單)

華潤超市(中銀收單)

日本城(恒生收單)

H&M (恒生收單)

U購 (中銀收單)

豐澤(星展收單)

如有不足, 請幫手補上

佢本身 Mastercard contactless 都搞到亂晒龍
你直接同收銀講用payWave捭,唔好講萬事達啦!同佢哋啲收銀講得太多只會亂。反正收銀按螢幕時Mastercard contactless同Visa payWave都係按同一個制。
JimJam (普通卡會員)
於2016年07月16日 06:14 PM發表
引用:s0783522  2016-07-16 16:48:55
引用:Dennis C F Chan  2016-07-16 12:57:38

銀聯quickpass

7-11 (恒生收單)

萬寧(恒生收單)

鴻福堂(恒生收單)

華潤超市(中銀收單)

日本城(恒生收單)

H&M (恒生收單)

U購 (中銀收單)

豐澤(星展收單)

如有不足, 請幫手補上

你直接同收銀講用payWave捭,唔好講萬事達啦!同佢哋啲收銀講得太多只會亂。反正收銀按螢幕時Mastercard contactless同Visa payWave都係按同一個制。
超詳細
poppop (無卡會員)
於2016年07月16日 08:18 PM發表

MUJI 利舞臺

AE Expresspay

Accept by Hang Seng

於2016年07月19日 12:28 AM發表
ICBC有兩張都支援:
http://www.icbcasia.com/ICBC/海外分行/工银亚洲/TC/信用卡/信用卡類別/axa_platinum.htm
http://www.icbcasia.com/ICBC/%e6%b5%b7%e5%a4%96%e5%88%86%e8%a1%8c/%e5%b7%a5%e9%93%b6%e4%ba%9a%e6%b4%b2/TC/%e4%bf%a1%e7%94%a8%e5%8d%a1/%e4%bf%a1%e7%94%a8%e5%8d%a1%e9%a1%9e%e5%88%a5/unionpaydcc.htm
於2016年07月20日 10:46 AM發表

Starbucks (Shuntak Centre)
Maybe all Starbucks support now since Apple Pay launch.

Accept by HSB
於2016年07月20日 10:53 AM發表

Pacific Coffee (Shuntak Centre)
Maybe all PC support now since Apple Pay launch.

Accept by HSB
EH1 (白金卡會員)
於2016年08月03日 10:44 PM發表
點解恆生咁多收單機生意?
Wind Tai (無卡會員)
於2016年08月06日 06:36 PM發表
樓主有冇辦法可以整多個全港收AE既list....
發表回覆
發表回覆